Traditioner

Fortæller om hvilken traditioner der er her i himmelhuset.

En uge inden fastelavn starter vi med at have udklædningstøj og spejle i fællesrummet. En af stuerne står for at male fastelavnstønden. Festen holdes i fællesrummet, alle børn og voksne er klædt ud, vi slutter af med at spise fastelavnsboller sammen.

En uge inden påske bliver fællesrummet pyntet op med påsketing, vi synger påske sange og leger påske lege. Den dag vi spiser fælles påskefrokost bliver der trillet påskeæg ned af bakken i haven.

Himmelhuset gør meget ud af julen. Vi har en fælles udflugt i starten af måneden f.eks. køre hestevogn i skoven, finde nisser på naturcentret eller besøge en julestue. Vi spiser risengrød  og spiser julefrokost sammen i fællesrummet og bager småkager.

En julefest for børn, forældre og bedsteforældre er også en fast tradition. I vores børnehave har vi lavet en særlig aftale med julemanden, så han er kommet forbi hvert år. 

Med bål og sange og fællesspisning i haven.

2 gange om året løber alle børn en rute på legepladsen, det gælder om at løbe så mange runder som man kan. Hver gang man har været rundt én gang, får man et klistermærke som belønning.

Vi har 2 emner om året efterår og forår, hvor stuerne arbejder på tværs. Det kan være emner som: skoven, under havet, piratemne, bondegården, krible krable, Afrika, cirkus. Vi planlægger emnerne med udgangspunkt i læreplanerne.

Er en fest hvor forældre, søskende og bedsteforældre bliver inviteret til en sjov og festlig eftermiddag. Til sommerfesten er der ofte udstilling eller optræden i relation til forårets emne.

Når et barn har fødselsdag samles hele børnehaven kl. 9.00  i fællesrummet, hvor vi fejre fødselsdagsbarnet. Først fortæller pædagogen hvem der har fødselsdag og vi siger tillykke. Derefter synger vi fødselsdags sang, som barnet selv har valgt og så før fødselaren en gave. Til sidst spiser vi formiddagsmad og fødselsdagsbarnet deler det ud det har med hjemmefra.

Hvor bedsteforældre eller andre nære i familien deltager i en hverdag i børnehaven. Bedsteforældrene er med på barnets stue, i fællesrummet og på legepladsen. Dagen sluttes af med fælles frokost for de besøgende.